Lär dig första hjälpen på svenska! Kolla in vår kurskalender för att upptäcka våra öppna första hjälpen-kurser. Klicka här >

Genomförandeformer

Röda Korsets första hjälpen-kurser kan genomföras på många olika sätt. Vi utbildar på plats i flera olika städer runt om i Finland och erbjuder onlinekurser som du kan genomföra var du vill.

Bekanta dig med de olika formerna av genomförande och välj det alternativet som fungerar bäst för dig.

Bekanta dig med genomförandeformerna för Röda Korsets första hjälpen-utbildningar

Läs mer om de olika sätten att genomföra FRK första hjälpen-kurser på här och kom med och lär dig livräddande färdigheter, till exempel med en onlinekurs som genomförs i din egen takt.

Onlineutbildning är en första hjälpen-utbildning som var och en utför självständigt. För att slutföra onlineutbildningen behöver du en dator, mobil enhet eller surfplatta samt en internetanslutning. Du loggar in på kursen med din egen personliga kod och utbildningen genomförs på en lättanvänd, digital lärplattform.

Du kan genomföra kursen var som helst, när som helst, ta pauser och fortsätta där du slutade.

Onlineutbildningen är en interaktiv uppsättning teori, flervalsfrågor, animationer, videor och självständigt genomförda första hjälpen-övningar. I utbildningen ingår även mellanliggande och avslutande uppgifter, vars godkända utförande är en förutsättning för godkänd kurs.

Onlineutbildning är ett flexibelt och enkelt sätt att lära sig första hjälpen. Utbildningen passar dig som vill genomföra kursen i din egen takt, till exempel utanför arbetstid eller under studietiden.

Onlineutbildningen är också en utmärkt och meningsfull gåva! Du kan beställa en eller flera onlineutbildningskoder via vår kurskalender och ge viktiga första hjälpen-färdigheter i present. Koden är giltig i sex månader från beställningsdatumet.

Första hjälpen-kurser tillgängliga som onlineutbildning:

Webbinarieutbildning är en interaktiv utbildning som genomförs via en dator eller mobil enhet.

Du deltar i webbinariet på Teams-plattformen och interagerar med utbildaren och de andra deltagarna med hjälp av video- och ljudanslutningen på din egen enhet. Du kan också skicka in frågor och kommentarer under kursen via Teams-chatten. Läs här för tips om hur du går med i ett webbseminarium och använder Teams.

I webbinarieutbildningen görs övningarna med tillbehör som finns hemma. Se till att du har utrustning för första hjälpen i ditt hem. Ha en första hjälpen-väska till hands innan utbildningen, samt en stadig kudde som du kan träna återupplivning med. Du kan uppdatera din första hjälpen-utrustning här.

Webbinariet är ett utmärkt alternativ på distans och gör det möjligt för dig att delta i första hjälpen-utbildning var som helst i Finland. Webbinarieutbildningen lämpar sig också bra till exempel för hobbygrupper vars medlemmar bor i olika städer eller för arbetsgemenskaper med flera verksamhetsställen.

Första hjälpen-kurser tillgängliga som webbinarium:

Närutbildning är det mest traditionella sättet att genomföra en första hjälpen-kurs på. Utbildningen genomförs under ledning av en utbildare i Röda Korsets första hjälpen-utbildningsutrymmen eller i kundföretagets lokaler. I närutbildning går utbildaren igenom teorin om första hjälpen och du får öva första hjälpen-färdigheter tillsammans med andra.

Närutbildning är ett funktionellt och praktiskt sätt att lära sig första hjälpen på. I utbildningen övas till exempel återupplivning med hjälp av en övningsdocka och en defibrillator. Närutbildning passar dig som lär dig bäst genom att göra och med en utbildare som vägleder dig bredvid.

Närutbildning genomförs alltid på plats och det är inte möjligt att delta i den på distans.

Första hjälpen-kurser tillgängliga som närutbildning:

En kombinationsutbildning är ett flexibelt och mångsidigt sätt att genomföra en första hjälpen-kurs på. Hälften av utbildningen genomförs självständigt som onlineutbildning och den andra hälften antingen som närutbildning på plats eller som ett webbinarium på distans.

Du genomför först självständigt onlineutbildningen så att den godkänns, varefter du kan delta i närutbildningsdelen, som fokuserar på praktiska övningar under ledning av en första hjälpen-utbildare. Man har sex månader på sig för att slutföra kombinationsutbildningen, inklusive både onlineutbildningen och närutbildningsdelen.

Kombinationsutbildningen sparar tid och är en kostnadseffektiv genomförandeform som kombinerar olika former av lärande. Om närutbildningsdelen genomförs som ett webbinarium kan du delta i kursen var som helst i Finland. Kursen lämpar sig bra till exempel för hobbygrupper vars medlemmar bor i olika städer eller för arbetsgemenskaper med flera verksamhetsställen.

Första hjälpen-kurser tillgängliga som kombinationsutbildning:

Image

Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss för att hitta den utbildning i första hjälpen som passar dina behov.