Ensiapukurssit yrityksille ja yhteisöille

Punainen Risti Ensiapu tarjoaa aina luotettavaa, sertifioitua SPR ensiapukoulutusta monin eri toteutusmuodoin. Kaikissa ensiapukoulutuksissamme voidaan huomioida erityispainotuksin organisaationne työturvallisuuteen vaikuttavat tekijät. Näin luodaan tapaturmia ennaltaehkäisevä ja työturvallisuutta parantava koulutuskokonaisuus.

Jutellaanko lisää tai onko sinulla kysyttävää? Varaa tapaaminen kanssamme.

Laadukkaat ja luotettavat SPR ensiapukoulutukset

SPR ensiapukurssit ovat Punaisen Ristin ensiavun koulutusohjelmien mukaisia, sertifioituja koulutuksia, joissa käsitellyt asiat perustuvat kansainvälisiin ja Suomen Punaisen Ristin hyväksymiin ensiapu- ja elvytysohjeisiin.

Ensiapukurssien laadun valvonnasta ja auditoinnista vastaa riippumaton kolmas osapuoli. Näin varmistetaan kurssien sekä palveluiden tasalaatuisuuden kaikille, kaikissa tilanteissa.

Jokainen SPR ensiapukoulutuksen hyväksytysti suorittanut saa SPR ensiaputodistuksen, joka on voimassa kolme vuotta.

Tutustu SPR ensiapukursseihin >

Keskustele myyntimme kanssa

Varaa tapaaminen kanssamme, niin keskustellaan lisää organisaationne tarpeista ensiapukoulutukseen.

Varaa aika Teams-keskustelulle

Hymyilevä nainen toimistossa, taustalla ensiapulaukku.
Ensiavun kouluttaja, jolla on päällään Punainen Risti Ensiavun liivi.

Tule osaksi tärkeää avun ketjua

Punainen Risti Ensiapu on osa Suomen Punaisen Ristin sekä koko maan valmiuden ja varautumisen kokonaisuutta ja tuottomme ohjataan Punaisen Ristin kotimaan auttamistoimintaan.

Tilaamalla SPR ensiapukoulutuksen, organisaationne on osa tärkeää avun ketjua.

Monipuoliset toteutusmuodot

Yrityksille ja yhteisöille suunnatut SPR ensiapukoulutukset voidaan järjestää perinteisen lähitoteutuksen ohella erilaisin digitaalisin tavoin. Tutustu tässä eri toteutusmuotoihin, lisätietoja löydät täältä.

Verkkokoulutus on jokaisen itsenäisesti suoritettava ensiapukoulutus.

Verkkokoulutus suoritetaan omaan tahtiin, välillä voi pitää taukoja ja jatkaa siitä mihin jäi. Kurssille kirjaudutaan oman, henkilökohtaisen koodin avulla.

Verkkokoulutus on interaktiivinen kokonaisuus teoriaa, monivalintatehtäviä, animaatioita, videoita ja itsenäisesti suoritettavia ensiapuharjoituksia. Koulutukseen kuuluvat myös väli- ja lopputehtävät, joiden hyväksytty suorittaminen on edellytys kurssin läpäisemiseksi.

Verkkokoulutus on erinomainen henkilöstö- ja yrityslahja!

Voit tilata koodeja kerralla isomman määrän ja antaan ensiaputaidot esim. kesä- tai joululahjaksi tai vaikkapa kiitoksena hyvästä työstä. Verkkokoulutuskoodit ovat voimassa kuusi kuukautta tilaamisesta.

Verkkokoulutuksena saatavat SPR ensiapukurssit:

SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutus

SPR Hätäensiapukurssi 8 t® verkkokoulutus

Webinaari on vuorovaikutteinen, tietokoneen tai mobiililaitteen kautta toteutettava etäkoulutus.

Webinaariin osallistutaan Teams-alustalla mistä päin Suomea tahansa ja ensiavun kouluttaja on mukana ääni- ja videoyhteyden välityksellä.  Lue täältä vinkit webinaariin liittymisestä ja Teamsin käytöstä.

Webinaari on vuorovaikutteinen koulutus, jossa kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää chatin kautta tai keskustelemalla kurssin aikana. Käytännön harjoitukset tehdään kotoa löytyvillä tarvikkeilla. Lue täältä lisää webinaarikoulutuksesta.

Webinaari on erinomainen vaihtoehto teille, jos toimitte monessa eri toimipisteessä tai paikkakunnalla, jossa ei ole mahdollista järjestää lähikoulutusta.

Webinaarina suoritettavan kurssin hintaan ei lisätä kouluttajan päivärahaa.

Webinaarina saatavat SPR ensiapukurssit:

SPR Ensiapukurssi EA 1®

SPR Ensiapukurssi EA 2®

SPR Hätäensiapukurssi 8 t®

SPR Hätäensiapukurssi 4 t®

Lähikoulutus toteutetaan paikan päällä organisaationne omissa tiloissa tai muussa sovitussa paikassa.

Lähikoulutus on käytännönläheinen ja toiminnallinen toteutusmuoto, jossa henkilöstö käy läpi yhdessä kouluttajan kanssa ensiavun teoriaa sekä suorittaa käytännön harjoitteita yhdessä ja itsenäisesti.

Kaksipäiväisen SPR Ensiapukurssi EA 1® -koulutuksen voi toteuttaa lähikoulutuksena peräkkäisinä päivinä tai esimerkiksi viikon välein.

Kouluttaja tuo mukanaan kaikki tarvittavat opetusvälineet ja materiaalit, mikäli koulutus järjestetään asiakkaan tiloissa.

Lähikoulutuksena järjestettävän ensiapukurssin hintaan lisätään kouluttajan päiväraha valtion matkustussäännön mukaisesti​.

Lähikoulutuksena saatavat SPR ensiapukurssit:

SPR Ensiapukurssi EA 1®

SPR Ensiapukurssi EA 2®

SPR Hätäensiapukurssi 8 t®

SPR Hätäensiapukurssi 4 t®

Yhdistelmäkoulutus on nimensä mukaisesti kahden eri toteutusmuodon yhdistelmä.

Yhdistelmäkoulutus koostuu verkkokoulutuksesta ja lähiosuudesta, jonka voi suorittaa joko lähikoulutuksena paikan päällä tai webinaarina.

Ensin suoritetaan verkkokoulutusosuus (50%) itsenäisesti ja hyväksytysti, tämän jälkeen osallistutaan yhteiseen lähiosuuteen (50%). Lähiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia kouluttajan johdolla.

Yhdistelmäkoulutus on joustava ja monipuolinen tapa suorittaa ensiapukurssi. Organisaationne säästää aikaa ja kustannuksia, kun henkilöstö voi suorittaa kurssin osissa ja mahdollisesti täysin etänä.

Toteutusmuoto sopii erityisen hyvin eri toimipisteissä tai kaupungeissa toimiville sekä erilaisia oppijoita sisältäville työyhteisöille.

Jos yhdistelmäkoulutuksen lähiosuus suoritetaan lähikoulutuksena, kurssin hintaan lisätään kouluttajan päiväraha yhdestä päivästä. Webinaarina suoritettavasta lähiosuudesta ei tule kouluttajan päivärahakustannuksia.

Yhdistelmäkoulutuksena saatavat SPR ensiapukurssit:

SPR Ensiapukurssi EA 1®

SPR Hätäensiapukurssi 8 t®

Erityispainotukset

Järjestämme tilauskoulutuksena juuri sinun organisaatiosi tarpeisiin suunnatun ensiapukoulutuksen. Tutustu ja vertaile täällä SPR ensiapukurssien sisältöjä.

Koulutuksen voi toteuttaa työympäristöön tai työtehtäviin liittyvin painotuksin tai voit tilata direktiivien mukaisen kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuksen, josta saa merkinnän ammattipätevyysrekisteriin.

Kaikilla ensiapukursseillamme voidaan huomioida juuri teidän työympäristönne erityispiirteet, jolloin kurssisisällössä painotetaan toimialaanne tai työtehtäviin liittyviä riskejä ja vaaranpaikkoja.

Koulutuksessa voidaan huomioida erilaiset työskentelyolosuhteet ja painottaa esimerkiksi kuumaan tai kylmään liittyvien vammojen ja sairastumisten ensiapua.

Kurssisisällössä voidaan painottaa esimerkiksi sähkötyön, rakennusalan, teollisuuden tai palvelualan työtehtävien erityisvaatimuksia, jolloin ensiapukoulutus tukee tehokkaasti organisaationne työturvallisuutta ja parantaa ennaltaehkäisevästi työyhteisönne turvallisuuskulttuuria.

Työntekijöiden todelliseen arkeen painotettu ensiapukoulutus auttaa ennaltaehkäisemään työtapaturmia, vähentämään sairauspoissaoloja sekä lyhentää toipumisaikaa.

Pyydä tarjous tilauskoulutuksesta >

Punaisen Ristin ensiapukoulutuksen voit suorittaa myös direktiivien mukaisena kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuksena, jolloin siitä saa SPR ensiaputodistuksen sekä ammattipätevyysmerkinnän Liikenne- ja Viestintävirasto Traficomin ylläpitämään ammattipätevyysrekisteriin.

Koulutuksesta voi saada 1-2 ammattipätevyysmerkintää, riippuen koulutuksesta ja käytettävästä ohjelmasta. Koulutus antaa perustiedot ja -taidot ensiavun aiheista tieliikenteen ammattikuljettajille.

Kurssin sisällössä ja sen koulutuksessa otetaan huomioon ammattiliikenteeseen liittyvät riski- ja onnettomuustilanteet, sekä kuljettajan oma terveys ja turvallisuus ammattiliikenteen näkökulmasta.

Kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutukset ovat ryhmäkursseja ja järjestetään tilauksesta.

Pyydä tarjous tilauskoulutuksesta >

Huom. Tilaus tulee tehdä vähintään 14 päivää ennen koulutuksen alkua, jotta tarvittavat ennakkoilmoitukset saadaan tehtyä.