Tervetuloa tutustumaan uudistuneisiin kotisivuihimme!

Punaisen Ristin ensiapukurssit

Valitsemalla Punaisen Ristin ensiapukurssin voit luottaa laatuun, ammattitaitoon ja vastuullisuuteen. Kursseillamme opit tiedot ja taidot ensiavun antamiseen niin pienissä kuin henkeä uhkaavissa tapaturmissa.

Suomen laadukkainta ja vastuullisinta ensiapukoulutusta

Meillä on lähes 140 vuoden kokemus ja osaaminen ensiapukurssien järjestämisestä ja olemme Suomen johtava ensiapukoulutusten järjestäjä ja kehittäjä.

Meillä työskentelee maan paras ensiavun asiantuntija- ja koulutustiimi, joka on ajantasaisimman tiedon ytimessä ja jonka kehittämiseen panostamme vahvasti. Kouluttajamme ovat kiiteltyjä alan ammattilaisia, joista jokaisella on SPR Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja ETK® -pätevyys.

Koulutuksissamme harjoitellaan realistisen tuntuman antavilla ammattilaisvälineillä. Harjoitteluvälineet puhdistetaan huolellisesti jokaisen käytön jälkeen. Voit luottaa terveysturvalliseen ensiavun oppimiseen kanssamme.

Lue täältä vinkit ensiapukurssin valintaan >

SPR Ensiapukurssi EA 1®

SPR Ensiapukurssi EA 1®

SPR Ensiapukurssi EA 1® on suosituin ja sisällöltään kattavin ensiavun peruskurssimme. Kurssin kesto on 16 x 45 min.

SPR Ensiapukurssi EA 2®

SPR Ensiapukurssi EA 2®

SPR Ensiapukurssi EA 2® on ensiavun jatkokoulutus, joka syventää jo opittuja ensiaputietoja ja -taitoja. Kurssin kesto on 8 x 45 min.

SPR Hätäensiapukurssi 8 t®

SPR Hätäensiapukurssi 8 t®

SPR Hätäensiapukurssi 8 t® on peruskurssi äkillisissä henkeä uhkaavissa ja hätäensiapua vaativissa tilanteissa toimimiseen. Kurssin kesto on 8 x 45 min.

SPR Hätäensiapukurssi 4 t®

SPR Hätäensiapukurssi 4 t®

SPR Hätäensiapukurssi 4 t® on peruskurssi äkillisissä hätäensiapua vaativissa tilanteissa toimimiseen. Kurssin kesto on 4 x 45 min.

SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutus

SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutus

SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutus on itsenäisesti suoritettava ensiapukurssi hätäensiavun perusteista. Kurssin kesto on 4 x 45 min.

Toteutusmuodot

Toteutusmuodot

Ensiapukurssin suorittamiseen on monia eri toteutusmuotoja. Tutustu lisää ja valitse itsellesi paras vaihtoehto.

Edistämme koko Suomen valmiutta ja varautumista

Punainen Risti Ensiapu on osa Suomen Punaisen Ristin sekä koko maan valmiuden ja varautumisen kokonaisuutta. Osallistumalla Punaisen Ristin ensiapukurssille olet osa tärkeää avun ketjua.

Koulutamme auttajia, jotka osaavat ja uskaltavat toimia yllättävissä ensiapua vaativissa tilanteissa.

Sertifiointi laadun takeena

Punaisen Ristin ensiapukoulutukset ovat sertifioituja koulutuksia. Kurssiemme laadun valvonnasta ja auditoinnista vastaa riippumaton kolmas osapuoli. Näin varmistamme, että koulutusten sisällöt vastaavat ohjeita ja annettuja vaatimuksia sekä ovat tasalaatuisia kaikille ympäri Suomen.

Asiantuntijamme arvioivat ja kehittävät ensiapukoulutuksia jatkuvasti, jotta voit luottaa laadukkaaseen koulutukseen ja kurssisisältöihin. Punaisen Ristin sertifioidut ensiapukoulutukset ovat aina viimeisimpien suositusten sekä voimassa olevan lainsäädännön ja standardien mukaisia.

Meillä työskentelee maan parhaat ensiavun kouluttajat. Jokaisella kouluttajallamme on SPR Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja ETK® -pätevyys.

Pohjakoulutukseltaan kouluttajamme ovat laillistettuja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka ovat lisäkoulutuksena suorittaneet Punaisen Ristin koulutusohjelmien mukaisen kouluttajakoulutuksen.

Kouluttajamme ylläpitävät pätevyyttään täydennyskoulutuksin kolmen vuoden välein. Näin varmistetaan vaatimusten mukainen ja laadukas koulutus kaikille.

Punaisen Ristin ensiavun koulutusohjelmien mukaiset ensiapukoulutukset ovat henkilösertifioituja koulutuksia.

Osallistujan suoritus viedään pätevyysrekisteriin ja hän saa ensiapupätevyyden kolmeksi vuodeksi.

Kursseihimme sisältyy aina SPR ensiaputodistus, jolla voit todentaa ensiapupätevyytesi esimerkiksi työpaikalla, asiakasyrityksille tai harrastustoiminnassa.

Punaisen Ristin avoimilta ensiapukurssilta saat todistuskortin postitse, kun olet suorittanut kurssin hyväksytysti. Pätevyystodistuksen saat myös mobiilitodistuksena MyCertificate-sovellukseen, jossa se kulkee aina mukanasi ja on helppo esittää tarvittaessa.

Voit päivittää voimassa olevan SPR Ensiapukurssi EA 1® tai SPR Ensiapukurssi EA 2® -pätevyytesi SPR Hätäensiapukurssi 4 t®– tai Hätäensiapukurssi 8 t® -koulutuksilla sekä SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutuksella kolmeksi vuodeksi eteenpäin.

Kertauksen voit suorittaa yhden kerran, jonka jälkeen sinun tulee käydä alkuperäinen SPR ensiapukurssi uudelleen.

Mikäli pätevyytesi on päässyt vanhentumaan, sinun täytyy osallistua SPR Ensiapukurssi EA 1® -kurssille uudelleen, jotta saat voimassa olevan todistuksen.

Voimmeko olla avuksi?

Ota meihin yhteyttä ja etsitään sinun tarpeisiisi sopiva ensiapukoulutus.