Vaihtoehtona webinaari – ensiapukoulutus verkossa

Ensiavun kouluttaja vetää hymyillen webinaaria.

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta ensiapukoulutus? Oletko mielikuvissasi kenties luokkahuoneen lattialla elvyttämässä Anne-nukkea? Perinteisesti ensiapukoulutusta onkin pidetty luokkaopetuksena, mutta ensiapukoulutus on täysin mahdollista suorittaa myös webinaarina. Tilanteesta riippuen se voi olla jopa toimivampi vaihtoehto.

Webinaari on vuorovaikutteinen koulutus verkossa 

Ensiapukoulutus webinaarina tarkoittaa, että osallistujat suorittavat ensiapukurssin kouluttajan johdolla omilta laitteiltaan itselleen sopivalta paikasta. Webinaareja vetävät samat kokeneet ja asiantuntevat kouluttajat, jotka pitävät myös lähikoulutuksia, ja on sertifioitu aivan kuten muutkin SPR ensiapukurssit

Kouluttajalla oli vahva osaaminen ja kokemus. Hän toi esiin omia esimerkkejä, mutta antoi myös kurssilaisille mahdollisuuden kertoa omista kokemuksista. Vaikka kurssi toteutettiin verkossa, hän sai kaikki osallistumaan.

Avoin kurssipalaute

Webinaari ei siis ole sama kuin verkkokurssi, joka suoritetaan täysin itsenäisesti verkossa. Webinaari ei myöskään ole luento, vaan se on vuorovaikutteinen koulutus, joka sisältää käytännön harjoituksia aivan kuten luokkatilassakin suoritettava koulutus. Edellä mainitun Anne-nuken sijaan elvyttämistä harjoitellaan esimerkiksi tyynyllä. 

Webinaarin maksimi osallistujamäärä on 20, joten kaikki osallistujat tulevat huomioiduiksi ja opetustilanne on vuorovaikutteinen. 

SPR:n ensiapukoulutus-Webinaariin osallistutaan Teams-alustalla, jossa ensiavun kouluttaja on mukana ääni- ja videoyhteyden välityksellä.
Webinaariin osallistutaan Teams-alustalla, jossa ensiavun kouluttaja on mukana ääni- ja videoyhteyden välityksellä.

Webinaarin voi suorittaa itselle sopivassa paikassa 

Erona perinteiseen lähikoulutukseen on siis suorituspaikka: luokkahuoneen sijasta ensiapua opitaan tutussa ympäristössä, kotona tai työpaikalla, juuri niillä välineillä, jotka silloin ovat saatavilla. Sanonta koti on vaarallinen paikka pitää valitettavasti paikkansa, sillä suurin osa onnettomuuksista tapahtuu juuri kotona. Riippumatta siitä, missä suoritat ensiapukoulutuksen, oman kodin ensiapuvarustusta ja vaaranpaikkoja on hyvä miettiä. 

Ensiapukoulutusta kotoa suorittaessa voi heti kiinnittää huomioita turvallisuuden edistämiseen myös kotona. Koulutuksen voi suorittaa webinaarina myös työpaikalta, jolloin voi kiinnittää huomiota työympäristön turvallisuuteen. 

Lue lisää työpaikan ensiapuvalmiudesta >

Kenelle webinaari sopii? 

Webinaari on hyvä vaihtoehto kenelle tahansa, kunhan käytössä on tietokone. Kuitenkin erityisen hyvin webinaari sopii yrityksille ja yhteisöille, joiden henkilöstö tai jäsenet sijaitsevat eri paikkakunnilla ja joiden työympäristöön ei liity erityisiä riskejä. Saat tuotua osallistujat yhteen ilman että kenenkään tarvitsee matkustaa paikkakunnalta toiselle.

Yrittäjälle todella hyvä tämä webinaarikoulutus, voi osallistua kotoa sen sijaan että lähtisi toiseen kaupunkiin.

Avoin kurssipalaute 

Kaikki osallistujat saavat hyväksytysti suoritetusta webinaarikoulutuksesta virallisen SPR ensiaputodistuksen aivan kuten lähikoulutuksestakin. Webinaarit ovat samaa luotettavaa laatua, kuin kaikki muutkin sertifioidut SPR ensiapukurssit.  

SPR Ensiapukoulutus mobiilikortti kulkee aina mukanasi ja on helppo esittää tarvittaessa esimerkiksi puhelimen näytöltä.
Mobiilikortti kulkee aina mukanasi ja on helppo esittää tarvittaessa.

Webinaari säästää aikaa ja rahaa 

Koska webinaariin osallistutaan verkossa, kenenkään ei tarvitse matkustaa koulutukseen eikä synny matka- tai päivärahakuluja. Samalla jää enemmän aikaa varsinaisten työtehtävien tekemiseen. Lisäksi webinaaria varten ei tarvitse käyttää aikaa koulutustilojen järjestämiseen. 

Matkustamisen lisäksi osallistujilta säästyy päänvaivaa ja yritykseltä rahaa, kun matkalaskut ja niiden täyttäminen jää pois. Tiesitkö, että lähikoulutuksessa myös kouluttajalle maksetaan päivärahat. Webinaarin tilaajalta myös tämä kulu jää pois.  

Webinaari tuo joustoa 

Webinaari tuo järjestäjälle joustoa, kun eri toimipisteiden osallistujat voidaan koota yhteen koulutukseen. Yhä enemmän joustavuutta saadaan, jos koulutus toteutetaan yhdistelmäkoulutuksena, jossa ensimmäinen päivä suoritetaan itsenäisesti verkossa ja lähipäivä toteutetaan webinaarina. Tämä vaihtoehto säästää aikaa entisestään, kun jokainen osallistuja voi suorittaa verkkokurssin itselleen sopivana hetkenä. Samalla voidaan minimoida samanhetkistä poissaoloa työtehtävien ääreltä, kun työntekijät voivat suorittaa puolet kurssista porrastetusti.  

Webinaarissa pystyy keskittymään paremmin itse opittavaan asiaan, kun ei tarvitse jännittää. Asiat jäävät jopa paremmin mieleen kuin lähikurssilla.

Avoin kurssipalaute

Olemme kaikki erilaisia oppijoita. Toiset viihtyvät luokkatilassa ja tahtovat oppia yhdessä, toiset taas kaipaavat omaa rauhaa. Webinaari on hyvä vaihtoehto heille, jotka kaipaavat oppimiseen omaa tilaa tai tuttua ympäristöä.

Löydä kaikki avoimet webinaarikoulutukset kurssikalenteristamme >

Monta tapaa järjestää ensiapukoulutus – etsitään yhdessä teille sopivin! 

Jos olet pohtinut ensiapukoulutuksen järjestämistä organisaatiollesi, mutta lähikoulutuksen järjestäminen on tuottanut päänvaivaa esimerkiksi etäisyyksien takia, webinaari voi olla vastaus pulmaasi. 

Ota yhteyttä myyntiimme ja mietitään yhdessä teille parhaiten sopiva koulutuskokonaisuus. Toteutustapoja on monia!

Image

Voimmeko olla avuksi?

Ota meihin yhteyttä ja etsitään sinun tarpeisiisi sopiva ensiapukoulutus.