Apua ensiapukurssin valintaan

Ensiapukursseja on markkinoilla monia erilaisia. Kurssit voivat vaihdella sisällöltään, pituudeltaan ja kohderyhmältään. Punaisen Ristin ensiavun koulutusohjelmien mukaiset SPR ensiapukoulutukset ovat sertifioituja, joka tuo varmuuden osallistujalle ensiapukoulutuksen laadusta.

Täältä löydät apua ja vinkkejä SPR ensiapukurssin valintaan.

Tutustu ensiapukursseihimme >

Valitse sinulle sopiva ensiapukoulutus

Ensiaputaidot ovat tärkeitä jokaiselle, ja kuka tahansa voi käydä ensiapukurssin. Ensiapua vaativa tilanne voi tulla vastaan missä ja milloin vain. Silloin on tärkeää, että tiedät miten toimia ja uskallat auttaa. Jokainen voi oppia pelastamaan hengen, niin aikuinen kuin lapsikin.

SPR ensiapukurssilla harjoitellaan aina painelu-puhalluselvytystä ja defibrillaattorin käyttöä. Näin opit tai pääset kertaamaan peruselvytyksen ensiapukurssista riippumatta.

Tutustu ja vertaile täällä SPR ensiapukurssien sisältöjä >

SPR Hätäensiapukurssi 8 t®, SPR Hätäensiapukurssi 8 t® verkkokoulutus, SPR Hätäensiapukurssi 4 t® ja SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutuksessa opit perusvalmiudet äkillisissä henkeä uhkaavissa ja hätäensiapua vaativissa tilanteissa toimimiseen. Hätäensiavulla tarkoitetaan henkeä pelastavaa ensiapua.

Kurssinimikkeessä oleva numero viittaa koulutuksen kestoon tunteina, esimerkiksi SPR Hätäensiapukurssi 4 t® on neljän oppitunnin mittainen kurssi hätäensiavun perusteista.

SPR Hätäensiapukurssi 8 t® on laajempi, yhden päivän (8h) pituinen hätäensiapukurssi, joka sisältää henkeä pelastavan ensiavun lisäksi esimerkiksi sairauskohtausten sekä haavojen ja palovammojen ensiavun.

SPR Hätäensiapukurssi 8 t® verkkokoulutus ja SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutus ovat tietokoneella tai älylaitteella itsenäisesti suoritettavia verkkokoulutuksia hätäensiavun perusteista. Voit suorittaa kurssin verkkoalustalla täysin omaan tahtiin missä ja milloin vain.

Hätäensiapukurssit sopivat jokaiselle, joka haluaa oppia pelastamaan hengen. Kurssin taitoja voit tarvita kotona, kadulla, työpaikalla, harrastuksissa ja kaikkialla missä liikut.

Hätäensiapukurssille voit osallistua ilman aiempaa ensiapukoulutusta tai voit tulla kertaamaan ensiaputaitojasi. Hätäensiapukurssi toimii myös ensiavun kertauskurssina, jolla voit päivittää SPR Ensiapukurssi EA 1® – tai SPR Ensiapukurssi EA 2® -pätevyytesi yhden kerran kolmeksi vuodeksi eteenpäin.

Hätäensiapua opit näillä kursseillamme:

SPR Hätäensiapukurssi 4 t®

SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutus

SPR Hätäensiapukurssi 8 t ®

SPR Hätäensiapukurssi 8 t® verkkokoulutus

Suosituin ja tunnetuin ensiapukoulutuksemme on SPR Ensiapukurssi EA 1®, joka on kattava ja toiminnallinen ensiavun peruskurssi.

Kurssi on kaksipäiväinen (16h) ja sisältää hätäensiavun perusteiden lisäksi laajasti eri ensiavun aiheita, kuten myrkytykset, murtumat ja henkinen ensiapu.

Tällä ensiavun peruskurssilla pääset tekemään paljon käytännön harjoituksia, joiden avulla opit toimimaan ensiapua vaativissa tilanteissa ja saat rohkeutta auttaa.

SPR Ensiapukurssi EA 1® sopii jokaiselle, joka haluaa saada hyvät tiedot ja taidot ensiavun antamisesta erilaisissa hätätilanteissa. Voit osallistua kurssille ilman aiempaa ensiapukoulutusta tai tulla kertaamaan ensiaputaitojasi.

Ensiavun perusteita opit tällä kurssillamme:

SPR Ensiapukurssi EA 1®

SPR Ensiapukurssi EA 2® on ensiaputaitoja syventävä ensiavun jatkokurssi, johon voit osallistua, mikäli sinulla on voimassa oleva SPR Ensiapukurssi EA 1® -pätevyys. Kurssilla kerrataan jo opittuja hätäensiaputaitoja, minkä jälkeen siirrytään syventävien aihealueiden pariin.

Kurssilla opit käytännönläheisesti mm. vauvan, lapsen ja hukkuneen elvytyksen. Opit antamaan ensiapua sairauksiin, kylmän tai kuuman aiheuttamiin vammoihin sekä selkärankavammoihin. Tällä ensiavun jatkokurssilla saat hyvät valmiudet toimia vaativissa olosuhteissa.

SPR Ensiapukurssi EA 2® antaa hyvät ensiaputaidot vapaa-ajan harrastetoimintaan, johon liittyy erityinen tapaturmariski, kuten ratsastukseen, sukellukseen tai lasketteluun.

Syventäviä ensiaputaitoja opit tällä kurssillamme:

SPR Ensiapukurssi EA 2®

Ensiapukurssin suorituspolku

SPR ensiapukursseja on mahdollista päivittää hätäensiapukursseilla kolmeksi vuodeksi eteenpäin.

Edellisen pätevyyden tulee olla voimassa, kun osallistut päivittävälle kurssille.

Voit suorittaa ensiapukurssit esimerkiksi alla olevassa järjestyksessä.

Tämän jälkeen kierros alkaa alusta. Koulutuksista saatavat pätevyystodistukset ovat voimassa kolme vuotta kerrallaan, ja tällä esimerkkimallilla ensiapupätevyytesi pysyy voimassa 12 vuoden ajan ennen kierroksen uudelleen aloittamista.

Tutustu ensiapukursseihimme >

1.

Suoritat SPR Ensiapukurssi EA 1® -koulutuksen ensiavun peruskurssina.

Saat tästä SPR Ensiapukurssi EA 1® -pätevyystodistuksen.

2.

Kolmen vuoden kuluttua suoritat hätäensiapukurssin, esimerkiksi SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutuksen ensiavun kertauskurssina, joka päivittää SPR Ensiapukurssi EA 1® -pätevyyden kolmeksi vuodeksi eteenpäin.

Saat tästä SPR Hätäensiapukurssi 4 t® -pätevyystodistuksen, joka toimii yhdessä SPR Ensiapukurssi EA 1® -pätevyystodistuksen kanssa todisteena pätevyyden voimassaolosta.

 

3.

Kolmen vuoden kuluttua käyt SPR Ensiapukurssi EA 2® -koulutuksen ensiavun jatkokurssina.

Saat tästä SPR Ensiapukurssi EA 2® -pätevyystodistuksen.

4.

Kolmen vuoden kuluttua suoritat hätäensiapukurssin, esimerkiksi SPR Hätäensiapukurssi 8 t® -koulutuksen ensiavun kertauskurssina, joka antaa SPR Ensiapukurssi EA 2® -pätevyydelle kolme vuotta lisäaikaa.

Saat tästä SPR Hätäensiapukurssi 8 t® -pätevyystodistuksen, joka toimii yhdessä SPR Ensiapukurssi EA 2® -pätevyystodistuksen kanssa todisteena pätevyyden voimassaolosta.

Tule oppimaan kanssamme ensiaputaitoja

Valitse kurssikalenteristamme sinulle sopiva SPR ensiapukurssi ja ilmottaudu mukaan jo tänään!

Varaa ensiapukurssi

Punainen Risti Ensiavun kouluttaja ja matkalaukku, jossa on ensiapuvälineet kurssia varten.