Apua ensiapukurssin valintaan

Ensiapukursseja on tarjolla monia erilaisia. Kurssit voivat vaihdella sisällöltään, pituudeltaan ja kohderyhmiltään. Täältä löydät apua ja vinkkejä ensiapukurssin valintaan.

Tutustu ensiapukursseihimme >

Valitse sinulle sopiva ensiapukoulutus

Ensiaputaidot ovat tärkeitä jokaiselle, ja kuka tahansa voi käydä ensiapukurssin. Ensiapua vaativa tilanne voi tulla vastaan missä ja milloin vain. Silloin on tärkeää, että tiedät miten toimia ja uskallat auttaa. Jokainen voi oppia pelastamaan hengen, niin aikuinen kuin lapsikin.

Ensiapukurssillamme harjoitellaan aina painelu-puhalluselvytystä ja defibrillaattorin käyttöä. Näin opit tai pääset kertaamaan peruselvytyksen ensiapukurssista riippumatta.

Tutustu ja vertaile täällä SPR ensiapukurssien sisältöjä >

SPR Hätäensiapukurssi 8 t®, SPR Hätäensiapukurssi 4 t® ja SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutuksessa opit perusvalmiudet äkillisissä henkeä uhkaavissa ja hätäensiapua vaativissa tilanteissa toimimiseen. Hätäensiavulla tarkoitetaan henkeä pelastavaa ensiapua.

Kurssinimikkeessä oleva numero viittaa koulutuksen kestoon tunteina, esimerkiksi SPR Hätäensiapukurssi 4 t® on neljän oppitunnin mittainen kurssi hätäensiavun perusteista.

SPR Hätäensiapukurssi 8 t® on laajempi yhden päivän kestävä hätäensiapukurssi, joka sisältää henkeä pelastavan ensiavun lisäksi esimerkiksi sairauskohtausten sekä haavojen ja palovammojen ensiavun.

SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutus on tietokoneella tai älylaitteella itsenäisesti suoritettava verkkokoulutus hätäensiavun perusteista. Voit suorittaa kurssin verkkoalustalla täysin omaan tahtiin missä ja milloin vain.

Hätäensiapukurssit sopivat jokaiselle, joka haluaa oppia pelastamaan hengen. Kurssin taitoja voit tarvita kotona, kadulla, työpaikalla, harrastuksissa ja kaikkialla missä liikut.

Hätäensiapukurssille voit osallistua ilman aiempaa ensiapukoulutusta tai voit tulla kertaamaan ensiaputaitojasi. Kurssin avulla voit myös päivittää SPR Ensiapukurssi EA 1® – tai SPR Ensiapukurssi EA 2® -pätevyytesi.

Hätäensiapua opit näillä kursseillamme:

SPR Hätäensiapukurssi 4 t®

SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutus

SPR Hätäensiapukurssi 8 t ®

Suosituin ja tunnetuin ensiapukoulutuksemme on SPR Ensiapukurssi EA 1®, joka on kattava ja toiminnallinen ensiavun peruskurssi.

Kurssi on kaksipäiväinen ja sisältää hätäensiavun perusteiden lisäksi laajasti eri ensiavun aiheita, kuten myrkytykset, murtumat ja henkinen ensiapu.

Kurssilla pääset tekemään paljon käytännön harjoituksia, joiden avulla opit toimimaan ensiapua vaativissa tilanteissa ja saat rohkeutta auttaa.

SPR Ensiapukurssi EA 1® sopii jokaiselle, joka haluaa saada hyvät tiedot ja taidot ensiavun antamisesta erilaisissa hätätilanteissa. Voit osallistua kurssille ilman aiempaa ensiapukoulutusta tai tulla kertaamaan ensiaputaitojasi.

Ensiavun perusteita opit tällä kurssillamme:

SPR Ensiapukurssi EA 1®

SPR Ensiapukurssi EA 2® on ensiavun syventävä jatkokurssi, johon voit osallistua, mikäli sinulla on voimassa oleva SPR Ensiapukurssi EA 1® -pätevyys. Kurssilla kerrataan jo opittuja hätäensiaputaitoja, minkä jälkeen siirrytään syventävien aihealueiden pariin.

Kurssilla opit käytännönläheisesti mm. vauvan, lapsen ja hukkuneen elvytyksen. Opit antamaan ensiapua sairauksiin, kylmän tai kuuman aiheuttamiin vammoihin sekä selkärankavammoihin. Kurssilla saat valmiudet toimia vaativissa olosuhteissa.

SPR Ensiapukurssi EA 2® antaa hyvät ensiaputaidot vapaa-ajan harrastetoimintaan, johon liittyy erityinen tapaturmariski, kuten ratsastukseen, sukellukseen tai lasketteluun.

Syventäviä ensiaputaitoja opit tällä kurssillamme:

SPR Ensiapukurssi EA 2®

Ensiapukurssin suorituspolku

Punaisen Ristin ensiapukursseja on mahdollista päivittää hätäensiapukursseilla kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Edellisen pätevyyden tulee olla voimassa, kun osallistut päivittävälle kurssille.

Voit suorittaa ensiapukurssit esimerkiksi alla olevassa järjestyksessä.

Tämän jälkeen kierros alkaa alusta. Koulutuksista saatavat pätevyystodistukset ovat voimassa kolme vuotta kerrallaan, ja tällä esimerkkimallilla ensiapupätevyytesi pysyy voimassa 12 vuoden ajan ennen kierroksen uudelleen aloittamista.

Tutustu ensiapukursseihimme >

SPR Ensiapukurssi EA 1®

Kolmen vuoden kuluttua SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutus, joka päivittää SPR Ensiapukurssi EA 1® -pätevyyden kolmeksi vuodeksi eteenpäin

Kolmen vuoden kuluttua SPR Ensiapukurssi EA 2®

Kolmen vuoden kuluttua SPR Hätäensiapukurssi 4 t®, joka antaa SPR Ensiapukurssi EA 2® -pätevyydelle kolme vuotta lisäaikaa

Tule oppimaan kanssamme ensiaputaitoja

Valitse kurssikalenteristamme sinulle sopiva ensiapukoulutus ja ilmottaudu mukaan jo tänään!

Varaa ensiapukurssi

Punainen Risti Ensiavulla on Suomen parhaat ensiavun ja terveystiedon kouluttajat ja asiantuntijat. Voit luottaa osaamiseemme ja laatuumme.