Usein kysytyt kysymykset

Ensiapukurssien voimassaoloaika

 

K: Minulla on mennyt EA 1-kortti vanhaksi. Kuinka saan uusittua ja päivitettyä todistuksen vaivattomasti?

V: Mikäli EA 1-kurssista on enintään kolme vuotta aikaa, voit tulla päivittämään todistuksen (kortin) 4 t tai 8 t Hätäensiapukurssille. Tällöin saat kolme vuotta lisäaikaa EA 1- todistukseesi. Kertauksen voi suorittaa yhden kerran.

Mikäli EA 1-kortin voimassaolopäivä on mennyt umpeen, tulee sinun osallistua EA 1 -kurssille, jotta saat voimassaolevan todistuksen.

K: Mistä tiedän, onko ensiapukoulutukseni voimassa?

V: Jos olet hukannut todistuksesi, ole ensisijaisesti yhteydessä siihen tahoon, joka koulutuksesi on järjestänyt.

K: Miten voin päivittää EA 1 / EA 2 kurssin?

V: Voit päivittää kurssin osallistumalla samaiselle kurssille uudestaan kolmen vuoden sisällä edellisestä kurssista tai osallistumalla kertauskurssille; joko 4 t tai 8 t Hätäensiapukurssi. Kertauksen voi suorittaa yhden kerran.

K: Todistuskortti on kadonnut, mistä saan uuden kortin?

V: Vanhan malliset (muovikortti) todistukset poistuivat käytöstä 1.1.2020 alkaen eikä uusia enää saa. Näin ollen kadonneen kortin tilalle ei voida kirjoittaa vanhaa muovikorttia. Tästä johtuen, tilanteessa, jossa kurssi on käyty ennen 1.1.2020 ja kurssin voimassaoloaika on oletettavasti voimassa voi toimia seuraavalla tavalla, mikäli henkilö on käynyt Punaisen Ristin kurssin, hänen suorituksensa löytyy järjestelmästä. Ole yhteydessä alueesi kurssisihteeriin.

 

Käytännön ohjeita

 

K: Missä järjestyksessä ensiapukursseja suoritetaan?

V: Voit käydä kurssit esim näin: EA 1-> kolmen vuoden kuluttua 4 t Hätäensiapukurssi, joka päivittää EA1- kurssin seuraaviksi kolmeksi vuodeksi ->kolmen vuoden kuluttua EA 2- kurssi-> kolmen vuoden kuluttua 4 t hätäensiapukurssi, joka antaa EA 2- todistukselle kolme vuotta lisäaikaa.  Tämän jälkeen kierros alkaa alusta. Hätäensiapukurssilta saatava todistus on voimassa kolme vuotta kerrallaan.

K: Saanko kurssista todistuskortin?

V: Punaisen Ristin ensiavun koulutusohjelmien mukaiset ensiapukoulutukset ovat henkilösertifioituja koulutuksia, joista osallistujan suoritus viedään pätevyysrekisteriin. Punaisen Ristin kurssilta saa kortin postitse, kun on suorittanut kurssin hyväksytysti. 1.4.2020 alkaen on mahdollista ottaa käyttöön myös mobiilikortti.

K: Miksi ryhmäkoko on vain 15 henkilöä?

V: Punainen Risti noudattaa kursseillaan EFAC- järjestelmän (European First Aid Certificate) mukaisia laatuvaatimuksia, jotka säätelevät myös ryhmäkokoa. Näin varmistetaan, että jokainen osallistuja saa mm. harjoitella riittävästi.

K: Haluaisin antaa palautetta kouluttajasta/kurssista

V: Otamme mielellämme vastaan kirjallista palautetta. Palautetta voi antaa jokaisella kurssilla palautelinkin kautta tai kurssin jälkeen samalla lomakkeella tai vaihtoehtoisesti lähettämällä sähköpostia meille.

K: Joudun perumaan osallistumiseni kurssille, miten toimin?

V: Löydät perumista varten linkin saamastasi kurssivahvistuksesta. Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia.

K: Saako teidän kursseistanne Trafille merkintää kuljettajan lisäkoulutuspäiväksi?

V: Kurssilta saa ammattikuljettajan ammattipätevyyskoulutukseen oikeuttavan merkinnän, jos kurssi on ilmoitettu ja rekisteröity asianmukaisesti viimeistään 10 päivää aiemmin Ajovarmaan. Tällöin myös kurssikalenterissamme kurssin otsikossa kerrotaan selkeästi että tämä kurssi on ammattipätevyyskoulutusta. Kaikki kurssit eivät ole ammattipätevyyskoulutusta, jos olet epävarma, tarkista tämä kurssisihteeriltä.

Työpaikkojen ensiapukoulutukset

 

K: Mikä kurssi pitää olla meidän työpaikalla?

V: Työpaikan ensiapuvalmiudesta löytyy tietoa osoitteesta https://www.tyosuojelu.fi/tyoterveys-ja-tapaturmat/onnettomuuksien-ehkaisy/ensiapuvalmius
Työpaikan ensiapuvalmiuteen ottaa kantaa yrityksen oma työterveyshuolto, joka tehtyään työpaikkakäynnin ja riskikartoituksen antaa suosituksen ensiapukoulutuksesta.

K: Haluan tarjouksen kurssista työpaikalle tai muulle ryhmälle

V: Voit lähettää tarjouspyynnön meille ensiapukoulutus.fi -sivulta löytyvällä tarjouspyyntölinkillä, soittamalla p. 040 864 3559 tai olemalla suoraan yhteydessä kurssisihteeriin sähköpostilla tai puhelimitse.

 

Yleisiä kysymyksiä

 

K: Miten ensiapukoulutuksesta saadut varat käytetään?

V: Punainen Risti Ensiapu ei saa lahjoituksia tai avustuksia, joten maksullisten kurssien tuotoilla katetaan koulutustoiminnasta aiheutuneet kulut sekä ensiapuohjelmien kehittäminen. Koska Punainen Risti Ensiavun omistaa sataprosenttisesti Suomen Punainen Risti, mahdolliset voitot ohjataan järjestön kotimaan ensiapuvalmiuden ja ystävätoiminnan tukemiseen. Osallistumalla Punaisen Ristin ensiapukurssille luot turvaa omalle lähipiirillesi sekä koko Suomelle.