Punainen Risti Ensiavun avointen SPR ensiapukoulutusten lähikoulutustilat muuttavat uusiin osoitteisiin Turussa ja Helsingissä. Lue lisää >

Usein kysytyt kysymykset

Katso täältä vastaukset yleisimpiin asiakkaidemme esittämiin kysymyksiin.

Mikäli et pääsekään osallistumaan kurssille, peruutathan paikkasi mahdollisimman nopeasti. Peruutus tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssia. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään 50 % kurssin hinnasta. Peruuttamattomasta kurssista peritään koko kurssin hinta.

Löydät perumista varten linkin saamastasi kurssivahvistuksesta.

Voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 0400 112 113 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen ensiapukoulutus@redcross.fi 

Punaisen Ristin ensiavun koulutusohjelmien mukaiset ensiapukoulutukset ovat henkilösertifioituja koulutuksia.

Osallistujan suoritus viedään pätevyysrekisteriin ja hän saa ensiapupätevyyden kolmeksi vuodeksi.

Avoimiin ensiapukoulutuksiimme sisältyy aina todistuskortti, jolla voit todentaa ensiapupätevyytesi esimerkiksi työpaikalla, asiakasyrityksille tai harrastustoiminnassa. SPR ensiaputodistuksen saat myös mobiilitodistuksena MyCertificate-sovellukseen, jossa se kulkee aina mukanasi ja on helppo esittää tarvittaessa. Todistuskortin postitse, kun olet suorittanut kurssin hyväksytysti.

Tilauskoulutuksissa todistuskortti on aina maksullinen lisäpalvelu. Voit tilata todistuskortin osallistujille samalla kun tilaat koulutuksen.

Lue lisää SPR ensiapukursseista.

Vanhan malliset (muovikortti) todistukset poistuivat käytöstä 1.1.2020 alkaen eikä uusia enää saa. Näin ollen kadonneen kortin tilalle ei voida kirjoittaa vanhaa muovikorttia.

Mikäli olet käynyt SPR ensiapukurssin ennen 1.1.2020, ole yhteydessä ensiapukoulutus@redcross.fi tai  p. 0400 112 113.

Mikäli olet käynyt SPR ensiapukurssin 1.1.2020 jälkeen, ole yhteydessä tuki@patevyys.fi tai p. 010 201 4040.

Tervetuloa kertaamaan tiedot ja taidot SPR ensiapukurssille – tutustu kurssikalenteriimme täällä.

Mikäli olet käynyt SPR ensiapukurssin, pätevyystietosi löytyvät OmaPalvelusta.

Kirjaudu palveluun täällä

Täytä kenttään sama sähköpostiosoite, jota olet käyttänyt ilmoittautuessasi ensiapukurssille ja joka on rekisteröity järjestelmäämme. Saat kirjautumislinkin sähköpostiisi. Klikkaa sähköpostissa olevaa linkkiä ja OmaPalvelun etusivu aukeaa sinulle uuteen ikkunaan.

OmaPalvelusta löydät omat tiedot, suorittamasi ensiapukurssit sekä pätevyyden voimassaolotiedot.

Mikäli tarvitset pätevyyden päivittämistä tai kurssin suorittamista uudelleen, tutustu kurssikalenteriimme.

Huomaathan, että edellisen pätevyyden tulee olla voimassa, kun osallistut päivittävälle kurssille.

Mikäli olet suorittanut esimerkiksi SPR Ensiapukurssi EA 1® -koulutuksen kolmen vuoden sisällä, voit päivittää pätevyytesi ja todistuskorttisi kaikilla hätäensiapukursseillamme:

SPR Hätäensiapukurssi 4 t®

SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutus

SPR Hätäensiapukurssi 8 t ®

SPR Hätäensiapukurssi 8 t® verkkokoulutus

Tällöin saat kolme vuotta lisäaikaa ensiapupätevyyteesi. Voit suorittaa päivityksen vain kerran, jonka jälkeen alkuperäinen ensiapukoulutus tulee suorittaa uudelleen.

Huomaathan, että edellisen pätevyyden tulee olla voimassa, kun osallistut päivittävälle kurssille.

Mikäli kortin voimassaolopäivä on mennyt umpeen, tulee sinun osallistua SPR Ensiapukurssi EA 1® -kurssille uudestaan, jotta saat voimassaolevan todistuksen. Vanhentunutta pätevyyttä ei voi päivittää vaan se pitää uusia.

Onko sinulla kysyttävää pätevyyden päivittämisestä tai uusimisesta? Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme.

Mikäli todistuskortin voimassaolopäivä on mennyt umpeen ja pätevyytesi on päättynyt, tulee sinun osallistua SPR Ensiapukurssi EA 1® -kurssille uudestaan, jotta saat voimassaolevan todistuksen.

Vanhentunutta pätevyyttä ei voi päivittää vaan se pitää uusia.

Onko sinulla kysyttävää pätevyyden päivittämisestä tai uusimisesta? Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme.

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kommentteja!

Kurssin jälkeen pääset antamaan palautetta esimerkiksi suoraan etusivultamme. Klikkaa kurssihaun alla olevaa linkkiä ”Onko sinulla kurssikohtainen koodi?” ja kirjoita siihen ensiapukurssilla saamasi koodi palautteen jättämiseen ja kirjaudu.

Toinen vaihtoehto on lähettää meille avointa palautetta täältä löytyvän lomakkeen kautta tai sähköpostia osoitteeseen ensiapukoulutus@redcross.fi

Kiitos jo etukäteen palautteestasi!

Järjestämme mielellämme tilauskoulutuksia organisaatioiden henkilöstölle, ryhmille esimerkiksi harrastetoimintaan tai vaikkapa osana työpaikan virkistyspäivää.

Tarjouspyynnön voit lähettää meille sähköisen lomakkeen kautta.

Jos haluat lisätietoja tilauskoulutuksista, kurkkaa yhteystiedot myyntitiimillemme.

SPR ensiapukurssien sisällöt ja kouluttajat täyttävät Kelan ja sairausvakuutuslain edellytykset työpaikan ensiapuvalmiuden ylläpidosta osana työterveys- ja työsuojelutoimintaa.

Kelan ohjeistuksen mukaisesti korvauksen saamisen edellytyksenä on

 • työterveyshuollon ammattihenkilön tekemä työpaikkaselvitys
 • työpaikkaselvityksessä arvioitu tapaturmariski ja sen perusteella ensiapukoulutuksen ja -välineiden tarve
 • todetut tarpeet on kirjattu työterveyshuollon toimintasuunnitelmaan.

Työterveyshuollon ammattihenkilön tarpeelliseksi katsoman ensiapukoulutuksen kustannukset hyväksytään, kun kouluttaja on terveydenhuollon ammattihenkilö eli

 • terveydenhoitaja
 • sairaanhoitaja
 • kätilö
 • fysioterapeutti
 • hammaslääkäri
 • lääkäri
 • nimikesuojattu ammattihenkilö eli lähihoitaja (perustason ensihoito tai sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala)
 • pelastaja
 • palomies-sairaankuljettaja
 • lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja

Lisäksi kouluttajalta edellytetään aina, että hänellä on ensiapukouluttajan lisäkoulutus. Meidän jokaisella kouluttajallamme on Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja ETK® -pätevyys, joka täyttää nämä edellytykset.

Lue korvattavuudesta lisää Kelan nettisivuilta.

Työpaikan ensiapuvalmiuden määrää ja tarvittavaa ensiapukoulutusta arvioitaessa, arvioidaan samalla työpaikan tapaturmariski, joka oleellisesti vaikuttaa tarvittavan ensiapuvalmiuden määrään. Tapaturmariskiä arvioidessa otetaan huomioon mm. millaisia riskejä ja vaaroja työympäristössä on, mikä on riskien suuruus ja todennäköisyys sekä kuinka merkittäviä nämä riskit ovat yleisen turvallisuuden kannalta.

Vähäisen, ilmeisen ja erityisen riskin työympäristöihin on omat suosituksensa ensiapukoulutuksen laajuudesta.

Lue täältä kattava pakettimme työpaikan ensiapuvalmiudesta.

Keskustelemme myös mielellämme kanssasi ensiapukoulutuksen tarpeista työpaikallenne. Ota meihin yhteyttä!

Punaisen Ristin ensiapukoulutuksen voit suorittaa myös direktiivien mukaisena kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuksena, jolloin siitä saa SPR ensiaputodistuksen sekä ammattipätevyysmerkinnän Liikenne- ja Viestintävirasto Traficomin ylläpitämään ammattipätevyysrekisteriin.

Kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutukset ovat ryhmäkursseja ja järjestetään tilauksesta.

Huom. Tilaus tulee tehdä vähintään 14 päivää ennen koulutuksen alkua, jotta tarvittavat ennakkoilmoitukset saadaan tehtyä.

Koulutuksesta voi saada 1-2 ammattipätevyysmerkintää, riippuen koulutuksesta ja käytettävästä ohjelmasta. Koulutus antaa perustiedot ja -taidot ensiavun aiheista tieliikenteen ammattikuljettajille.

Kurssin sisällössä ja sen koulutuksessa otetaan huomioon ammattiliikenteeseen liittyvät riski- ja onnettomuustilanteet, sekä kuljettajan oma terveys ja turvallisuus ammattiliikenteen näkökulmasta.

Pyydä tarjous tilauskoulutuksesta tai ota meihin yhteyttä niin keskustellaan lisää!

Punainen Risti noudattaa kursseillaan EFAC -järjestelmän (European First Aid Certificate) mukaisia laatuvaatimuksia, jotka säätelevät myös ryhmäkokoa.

Näin varmistetaan, että jokainen lähikoulutuksen osallistuja saa harjoitella riittävästi ja saa parhaan mahdollisen oppimistuloksen ensiapukurssilta.

Webinaarikoulutuksessa ryhmäkoko on maksimissaan 20 henkeä.

Tutustu täällä SPR ensiapukursseihin.

Kyllä, myymme ensiapulaukkuja ja -tarvikkeita Punaisen Ristin kaupassa, josta voit vaivattomasti tilata tuotteet kotiin, työpaikalle tai esimerkiksi urheiluseuran toimistolle. Ensiaputarvikkeita löytyy myös Punaisen Ristin myymälästä, joka sijaitsee Helsingissä.

Valikoimassamme on mm. SPR ensiapulaukut ja niiden erilaiset täydennyspakkaukset, ensiapukirjat, turvaleikkurit, ohjetaulut ja paljon muuta.

Tutustu ensiaputarvikkeiden valikoimaan täällä.

Punainen Risti Ensiavun toiminta perustuu maksullisen ensiapukoulutuksen järjestämiseen, jolla katetaan koulutustoiminnasta aiheutuneet kulut sekä ensiapuohjelmien kehittäminen. Kouluttajamme ovat kiiteltyjä alan ammattilaisia, joista jokaisella on Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja ETK® -pätevyys ja joille kouluttaminen on palkallinen päätyö.

Koska Punainen Risti Ensiavun omistaa sataprosenttisesti Suomen Punainen Risti, mahdollinen tuotto ohjataan järjestön kotimaan ensiapuvalmiuden ja ystävätoiminnan tukemiseen. Osallistumalla Punaisen Ristin ensiapukurssille luot turvaa omalle lähipiirillesi sekä koko Suomelle.

Lue lisää Suomen Punaisen Ristin toiminnasta.

Voimmeko olla avuksi?

Ota meihin yhteyttä ja etsitään sinun tarpeisiisi sopiva ensiapukoulutus.