Punaisen Ristin ensiapukoulutusten suoritusvaihtoehdot

Ensiapukoulutusten suoritusmuodot

Punaisen Ristin ensiapukoulutusten suoritusmuotojen termit tutuiksi

Lähikoulutus
Koulutus tapahtuu tyypillisesti luokkahuoneessa tai työpaikan tarjoamissa tiloissa. Ensiavun kouluttaja ohjaa harjoitteet kurssilaisille samassa tilassa. Koronatilanteesta johtuen lähikoulutuksissa on uudet toimintaohjeistukset.

Webinaari
Webinaaria kutsutaan myös verkkoseminaariksi. Webinaari toteutetaan Teamsilla, ja siihen voi osallistua omalta tietokoneelta tai mobiililaitteelta internet-yhteyden välityksellä. Webinaari on vuorovaikutteinen ja ensiavun kouluttaja on läsnä ääni- ja videoyhteyden välityksellä. Webinaariin pääsee osallistumaan klikkaamalla henkilökohtaista osallistumislinkkiä, joka lähetetään sähköpostitse ennen webinaarin alkamisajankohtaa. Ohjeet webinaariin liittymiseen löydät täältä.

Yhdistelmäkoulutus
Yhdistelmäkoulutus koostuu verkkokoulutusosuudesta (50%) ja lähikoulutusosuudesta (50%). Verkkokoulutus on koulutuksen teoriaosuus ja lähikoulutuksessa harjoitellaan käytännön kädentaitoja. Verkkokoulutusosuus tulee olla hyväksytysti suoritettuna ennen lähikoulutusosuuden aloittamista. Lähikoulutusosuuden voi suorittaa myös webinaarina. Lue lisää yhdistelmäkoulutuksista täältä.

Yhdistelmäkoulutuksen verkkokoulutusosuus
Koulutus tapahtuu verkon välityksellä. Koulutuksen pohjalla on verkkokoulutusalusta, johon on rakennettu monipuolisesti erilaisia tehtäviä ja mediasisältöjä. Kurssilainen suorittaa verkkokoulutuksen omaan tahtiin itselle sopivana ajankohtana. Koulutuksen voi halutessaan myös keskeyttää ja jatkaa samasta kohtaa myöhemmin. Kurssilaiselta edellytetään välikokeiden ja loppukokeen läpäiseminen. Koulutuksessa ei ole mukana ensiavun kouluttajaa.

Verkkokoulutus
Koulutus tapahtuu verkon välityksellä. SPR Hätäensiapukurssi 4 t® verkkokoulutus koostuu hätäensiavun perusteisiin liittyvästä teoriaosuudesta, monivalintatehtävistä, animaatioista ja videoista. Verkkokoulutuksen voi suorittaa omaan tahtiin, pitää välillä tauon, ja jatkaa samasta kohtaa myöhemmin. Kurssilaiselta edellytetään väli- ja lopputehtävien suorittamista, ja kurssin hyväksytysti suorittaneelle myönnetään SPR Hätäensiapukurssi 4 t® -todistus. Koulutuksessa ei ole mukana ensiavun kouluttajaa.