Punaisen Ristin ensiapukoulutusten suorittamisvaihtoehdot

Kurssien suoritusvaihtoehdot

 

Punaisen Ristin ensiapukoulutusten toteutusmuotojen termit tutuiksi:

Lähikoulutus = kaikkien kurssien toteutusmuoto
Koulutus tapahtuu tyypillisesti luokkahuoneessa, salissa tai työpaikan valitsemissa tiloissa. Ensiavun kouluttaja on fyysisesti läsnä kurssilaisten kanssa samassa tilassa. Koronatilanteesta johtuen koulutuksissa on uudet toimintaohjeistukset.

Webinaari = kaikkien kurssien toteutusmuoto
Webinaaria kutsutaan myös verkkoseminaariksi. Osallistujat liittyvät webinaariin omalta tietokoneeltaan, pädiltään tai puhelimeltaan internet-yhteyden välityksellä. Selainikkunan toisessa päässä on ensiavun kouluttaja ääni- ja videoyhteyden välityksellä. Webinaariin pääsee osallistumaan klikkaamalla henkilökohtaista osallistumislinkkiä, joka lähetetään sähköpostitse ennen webinaarin alkamisajankohtaa. Webinaarit ovat käytössä poikkeuksellisesti 31.12.2021 asti.

Verkkokoulutus = SPR Hätäensiapukurssi 4 t®, verkkokoulutus koostuu hätäensiavun perusteisiin liittyvästä teoriaosuudesta, monivalintatehtävistä, animaatioista ja videoista. Verkkokoulutuksen voi suorittaa omaan tahtiin, pitää välillä tauon, ja jatkaa samasta kohtaa myöhemmin. Kurssilaiselta edellytetään väli- ja lopputehtävien suorittamista, ja kurssin hyväksytysti suorittaneelle myönnetään SPR Hätäensiapukurssi 4 t -todistus. Kurssille voi osallistua ilman aikaisempaa ensiapukoulutusta. SPR Hätäensiapukurssi 4 t®, verkkokoulutuksella voi päivittää voimassa olevan SPR Ensiapukurssi EA 1®- ja SPR Ensiapukurssi EA 2® -pätevyyden yhden kerran kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Uudistus koskee myös kaikkia jo suoritettuja SPR Hätäensiapukurssi 4 t®, verkkokoulutuksia. SPR Hätäensiapukurssi 4 t ohjelmaan voit tutustua täällä.

Verkkokoulutusosuus = osana SPR Ensiapukurssi EA 1®, yhdistelmäkoulutusta ja SPR Hätäensiapukurssi 8 t®, yhdistelmäkoulutusta
Koulutus tapahtuu verkon välityksellä. Koulutuksen pohjalla on verkkokoulutusalusta, johon on rakennettu monipuolisesti erilaisia tehtäviä ja mediasisältöjä. Kurssilainen suorittaa verkkokoulutuksen omaan tahtiin itselle sopivana aikana. Koulutuksen voi keskeyttää ja jatkaa samasta kohtaa myöhemmin. Kurssilaiselta edellytetään välikokeiden ja loppukokeen läpäiseminen. Koulutuksessa ei ole mukana ensiavun kouluttajaa.

Yhdistelmäkoulutus = SPR Ensiapukurssi EA 1®, yhdistelmäkoulutus sekä SPR Hätäensiapukurssi 8 t®, yhdistelmäkoulutus
Yhdistelmäkoulutus koostuu verkkokoulutusosuudesta (50%) ja lähikoulutusosuudesta (50%). Verkkokoulutus on koulutuksen teoriaosuus ja lähikoulutuksessa harjoitellaan käytännön kädentaitoja. Verkkokoulutusosuus tulee olla hyväksytysti suoritettuna ennen lähikoulutusosuuden aloittamista.

Etäkoulutus = yleistermi koulutukselle, jossa kouluttaja ja kurssilaiset eivät ole samassa fyysisessä tilassa. Koulutuksen voi suorittaa esimerkiksi kotoa käsin tai omalta työpisteeltä tietokonetta, tablettia tai älypuhelinta käyttäen.

 

Kurssikalenteriin.