Sään puolesta olemme päässeet nauttimaan poikkeuksellisen lämpimästä toukokuusta. Koulujen loputtua ja lomien alettua lapsiperheissä koittaa odotettu kesä.

Rakennus- ja remonttihommien, kesätapahtumien ja matkojen yhteydessä sattuu usein kaikenlaista. Hädän hetkellä ensiaputaitoisten henkilöiden merkitys saattaa olla lopputuleman kannalta ratkaiseva. Osaaminen ja uskaltaminen kulkevat käsi kädessä. Yhdessä ne tuovat mielenrauhaa kaikkeen tekemiseen.

Mikäli itse joutuisi autettavan rooliin, toivoisi mahdollisimman monen lähelle sattuvan ihmisen olevan ensiaputaitoinen.

Kaiken puuhastelun rinnalle kesään mahtuu myös rauhallisempia hetkiä, joista yhden voisi käyttää hyödyksi opettelemalla hengenpelastustaitoja. Kokosimme helpon ja nopean kahdeksan kohdan lähtökartoituksen turvalliseen kesään. Mikäli ”ei-vastauksia” on kaksi tai enemmän, olisi hyvä harkita pikaista osallistumista Punaisen Ristin ensiapukurssille.

Kesän ensiaputaitojen tarkistuslista:

1. Todistan vakavaa onnettomuustilannetta sukulaisen mökillä. Minulla on itsevarma ja rohkea olo siitä, miten toimia.

Kyllä
Ei

2. Tuttavan lapsella jää vieras esine jumiin hengitysteihin. Tiedän miten toimia.

Kyllä
En

3, Ystäväni lyö kirveellä omaan käteensä voimakkaasti verta vuotavan haavan. Osaan tyrehdyttää verenvuodon.

Kyllä
En

4, Kesän musiikki-festareilla tunnistaisin tarvittaessa tavallisimpien sairauskohtausten oireet.

Kyllä
En

5. Grilli aiheuttaa pahannäköisen palovamman juhannuksena. Osaan auttaa oikealla tavalla.

Kyllä
En

6. Talon seinää maalatessa veljenpoika tippuu tikapuilta ja murtaa ranteensa ja sääriluunsa. Minulla on homma hanskassa.

Kyllä
Ei

7. 3-vuotias pikkupoika syö kourallisen myrkyllisiä Kielonmarjoja. Tiedän jatkotoimenpiteet.

Kyllä
Ei

8. Minulla on normaalisti aina ensiapulaukku mukana ja tiedän, mitä laukku sisältää.

Kyllä
En

Punaisen Ristin kaikki viralliset ensiapukurssit ovat kesällä 20% alennuksessa*. Katso vapaat paikat avoimilta kursseilta täältä. Kysy tarjous kokonaisesta omasta kurssista harrastus-, yhdistys- tai työporukalle täältä.

Oikein hyvää ja turvallista kesää!
Punainen Risti Ensiapu

*Tarjous koskee uusia tilauksia. Tarjousta ei voi hyödyntää jo kertaalleen varattulle kurssipaikkalle tai tilauskurssille.