Radion aamuohjelmien liikennetiedotteet maanteillä tapahtuneista onnettomuuksista pahimmassa aamuruuhkassa kuuluvat valitettavan usein työmatkan arkeen. Usein radioon soittaa autoilija, joka on itsekin töihin menossa, mutta osuu silminnäkijäksi tapahtumapaikalle, ja joskus jopa osallistuu avun hälyttämiseen ja ensiaputoimiin tapahtumapaikalla. Satunnainen työmatkaaja kuullessaan näitä viestejä saattaa miettiä mielessään ”huh, onneksi ehdin vielä valita toisen reitin ja vältän tuon onnettomuustilanteen” tai ”huh, onneksi ei tapahtunut minun kohdallani, osaisinkohan toimia oikein tapahtumapaikalla”.

Tieliikenneonnettomuuksia sattuu päivittäin ja usein niissä loukkaantuu ihmisiä. Tieliikennelaki velvoittaa meitä kaikkia auttamaan onnettomuustilanteissa, kutsumaan lisäapua ja aloittamaan ensiaputoimet. Osaatko sinä toimia oikein?

Punaisen Ristin kaikilla ensiapukursseilla yhtenä tärkeänä aiheena on toiminta onnettomuus- tai sairauskohtaustilanteissa niin työmatkalla, työpaikalla tai vapaa-ajan harrastusten parissa. Käytännön harjoitusten avulla kurssilainen omaksuu hätäensiaputaidot ja oppii ensiapuvälineiden oikean käytön.

Ensiapukurssit ovat räätälöitävissä yritysten tarpeiden mukaisesti huomioiden yrityksen toimiala. Työpaikkojen olosuhteet vaihtelevat, jolloin ensiapukoulutustemme painopisteet voidaan valita juuri sellaisiksi, jotka palvelevat parhaiten asiakkaan tarpeita. Ensiapukurssien sisällöt ja kaikki kouluttajamme täyttävät myös Kela:n ja sairausvakuutuslain edellytykset työpaikan ensiapuvalmiuden ylläpidosta osana osana työterveys- ja työsuojelua.

Toteutamme ensiapukurssit joko yrityskurssina, jolloin kouluttaja saapuu työpaikalle kouluttamaan tai avoimena yleisökurssina, jonne yritys voi lähettää työntekijänsä koulutukseen. Punaisen Ristin koulutuskeskukset palvelevat suurimmissa kaupungeissa eri puolella Suomea, kurssikalenteri löytyy osoitteesta Ensiapukoulutus.fi